Deltävling 1, torsdag 21.7 • Söderfjärden, Solf Hängnäsberget, Solf, Korsholm, torsdagen den 21 juli
Hur behärskar du sluttningsorientering med 2,5 meters ekvidistans? Hängnäsberget intill meteoritkratern Söderfjärden bjuder en toppenchans att förbättra tekniken. Från berget där Kvarkenträffen startar ser du nästan till färjan mellan Vasa och Umeå – ett möjligt vägval inför O-ringen i Sälenfjällen som inleds på söndagen. Största delen av vårt tävlingsområde är fin gles tallskog med några hyggen. Höjdskillnaden är till och med över 50 meter. De detaljfattigare områdena är en utmaning för både banläggare och deltagare. Du som njuter av orienteringsutmaningar trivs säkert i de mer detaljrika områdena också.
Välkomna till Solf och Korsholm! Caj Snickars Banläggare och kartritare [gallery type="slideshow" link="file" size="full" ids="782,783,786,788,787,789,784"]Deltävling 2, fredag 22.7 • Kuckus, Vörå
Huvuddelen av banorna går på ett område som fått vara ifred från skogsmaskiner. Detta område innehåller vanlig ganska öppen skogsmark varvat med getporsområden samt väldigt öppna och fina berghällar. Banorna är av medeldistanskaraktär och innehåller ganska många kontroller. På vissa stenfattiga områden har stenar som är bara ca. 1 m tagits med på kartan.
Banorna för 10 och 12 års klasserna går längs tydliga ledstänger och mesta dels i ganska öppen fin skog. Banorna för 13 och 14 års klasserna går dels i samma område som de yngre klasserna, men banorna går också på de fina berg i dagen områdena där de äldre klassernas banor går.
Observera att startplatserna ligger åt olika håll. Hoppas ni får en fin kväll i skogen. Pernilla Tunis och Mikael Bäck [gallery link="file" size="full" type="slideshow" ids="796,797,800"]Deltävling 3, lördag 23.7 • Björknäs, Malax
Björknäs, Malax, lördagen den 23 juliTerrängen är varierande, med inslag av berg. Det är snabblöpt på höjdpartierna, med en detaljrikedom och vegetation som begränsar hastigheten. – Små berg och myrar finns i massor, förvillande lika. På många ställen växer högt porsris i sumpskogarna och en bit upp på bergen. Bergsklackarna är låga och ställvis syns de inte för porsriset, berättar Strandberg, som både ritat kartor och strängat banor på FM-nivå. Kartan för Kvarkenträffen har han skapat tillsammans med Seppo Hartvik, medan Bengt Lillsjö leder banläggargruppen.
[gallery link="file" size="full" type="slideshow" ids="831,832,833,834,835,836,837,838,839"]]]>