header

Maasto

Osakilpailu 1, keskiviikkona 24.7. • Ojaniemi-Hyyriä, Vähäkyrö, Vaasa

Ojaniemi-Hyyriä-maasto tarjoaa pohjalaisittain erinomaiset puitteet kaiken tasoisille suunnistajille. Alueelta löytyy niin kangasta, avokalliota kuin sopivasti tiheikköäkin. Korkeuseroja maastossa on yllättävänkin mukavasti pohjalaiseen mittakaavaan nähden. Kulkukelpoisuus on vähintäänkin hyvä, toki myös hitaitakin kohtia tulee vastaan, reitinvalinnasta riippuen. Kartanlukutaidosta on hyötyä tässä maastossa.

Terveisin ratamestari Pertti Välimaa


Osakilpailu 2, torstaina 25.7. • Monå, Uusikaarlepyy

Femman ottaa askelen Vöyrin ja Uusikaarlepyyn kunnanrajan yli tarjoakseen IF Minkenin kanssa osan Monån kauniita kallioita ja mestiä. Uusi kartta on piirtänyt Filip Brunell ja Otto Sund ja pitää hyvää laatua. Kilpailuun käytettävä maasto on tiivis ja koostuu kolmesta isohkosta kallioalueesta.
Kallioiden päällä on suurin osaksi hyvä näkevyys ja isoja avokallioita. Rinteet tarjoavat sekä selkeitä osia että erittäin pienipiirteisiä osia eri korkeustasoissa.
Se että ollaan Uusikaarlepyyn ja Monån puolella huomaa eniten maastopohjassa, joka ei ole yhtä kivinen ja koloinen kun ollaan totuttu Femmanin muissa maastoissa.
Tervetuloa Monånin maastoihin nauttimaan intensiivisestä suunnistuksesta!

Terveisin ratamestari Peter Sundelin


Osakilpailu 3, perjantaina 26.7. • Haikne, Maalahti

Malax IF:n maasto ja kartta ovat osittain tuttuja Merenkurkun rastipäiviltä 2008. Metsää on harvennettu, paikoin aika rajusti. Mäntymetsässä näkyvyys on hyvä, mutta ajouria on paljon.
Uudenvuoden myrsky Aapeli teki tuhojaan ja kaatoi paljon puita. Suurin osa on korjattu. Paikoin on risuja ja uusia traktoriuria. Kaikki urat eivät näy kartalla.
Korkeuserot ovat pieniä. Avokallioita ja soita on paikoin paljon. Metsäojat ovat 1960-luvulta, kapeita ja vähäisiä.
Tarkka kompassin käyttö on Maalahdessa aina valttia.

Terveisin ratamestari ja kartantekijä Richard Strandberg

]]>