header

Merenkurkun Rastipäiville Suomen ja Ranskan eliittiä

Kim ja Salla Fegerudd eivät puolusta tänävuonna kokonaisvoittojaan mutta heidän sijastaan  toinen pari Paimion Rastista, Frèdéric Tranchand ja Saara Norrgrann, ovat voittajasuosikkeja Merenkurkun Rastipäivillä 21-23.7.2016. Suosikin viitan kanto ei ole kuitenkaan mikään helppo tehtävä tänä vuonna, varsinkaan miesten puolella, jossa vastus on kovempi kuin koskaan aikaisemmin.

Frédéric vastaan Fredric
Ensimmäinen osakilpailu Merenkurkun Rastipäivien kolmipäiväisistä kisoista ratkaistaan Hängnäsbergetilla Söderfjärdenin reunamilla. Siellä laitetaan kaksi MM-kisoihin valittua suunnistajaa vastakkain: Fredric Portin ja Frédéric Tranchand. Eliittiliigan ensimmäinen ja toinen tänä kesänä ja seurakavereita Paimion Rastista. Fredric Portin, joka on juuri palannut MM-leiriltä, tyytyy yhteen osakilpailuun. Ranskalainen, joka otti FIN5-Suunnistusviikon voiton Haminassa viime viikolla, kilpailee kaikki kolme päivää Merenkurkun Rastipäivillä. Nämä kaksi kohtaavat jälleen MM-kisoissa Ruotsin Strömstadissa elokuun lopussa. Tranchandilla on kolme MM-pronssia, yksi Sprintissä (2010) ja kaksi Viestissä (2014/2015).

Kamppailu kieropalkinnosta, Kuninkaan Sormuksesta, tulee olemaan kova. Lähtölistalla on MM-varamies pitkälle matkalle, Eljas Kuukka (Tampereen Pyrintö), maajoukkuesuunnistaja Toni Saari (Vaajakosken Terä), Filip Brunell (OK Trian), Mustaraaresta lähtöisin oleva Andreas Hall (Hiidenkiertäjät) ja hänen entinen seurakaveri IF Femmanista Otto Sund (OK Trian). Lisäksi viimevuoden kokonaiskilpailun kakkonen, Jarkko Hautala (Vaajakosken Terä) ja Mikko Hölsö (Ylistaron Kilpaveljet).

Suomen suunnistuksen Rankinglista antaa osviittaa, kuinka kova lähtölista Merenkurkun Rastipäivillä on. Portin ykkönen, Kuukka kuudes, Tranchand seitsemäs ja Saari viidestoista juuri nyt. Muista suunnistajista korkeimmalle rankattu on Petri Saari (Vaajakosken Terä) 44. sijalla. Isä Petrin ja poika Tonin välillä tulee mielenkiintoinen kisa, varsinkin sen jälkeen kun Petri voitti Tonin yhdellä sijalla Kainuun Rastiviikolla aikaisemmin heinäkuussa.

Norrgrann tavoittelee kolmatta kokonaisvoittoa
Närpiöläissyntyinen Saara Norrgrann Paimion Rastista tavoittelee kolmatta kokonaisvoittoaan naistensarjassa. Hän voitti Merenkurkun Rastipäivät 2008 ja 2010. 2014 hän oli kakkonen ja 2015 loukkaantunut. Viime vuoden kolmesta parhaasta vain Anu Tuomisto on ilmoittautunut tänä vuonna. Vaasan Suunnistajien juniori, joka aikaisemmin kesällä edusti Suomea 18-vuotiaiden EM-kisoissa, valitsee jälleen kerran seniorisarjan haasteen. Satu Heittola (Rasti-Kurikka) ja Victoria Höstman (IF Femman) ovat kaksi kovaa haastajaa 14 naisen joukossa, jotka juoksevat kaikki kolme osakilpailua.

Kaikki voivat osallistua Merenkurkun Rastipäiville
Miesten pääsarja, H21, on suurin. Siihen osallistuu34 suunnistajaa jotka ovat ilmoittautuneet kaikille kolmelle päivälle.
Ensimmäinen osakilpailu houkuttelee tähän sarjaan peräti 50 osallistujaa. Kaikkiaan 617 suunnistajaa, kilpasarjoissa 10:stä 85:een ikävuoteen, on ilmoittautunut tämän vuoden Merenkurkun Rastipäiville. Se on jonkin verran vähemmän kuin viime vuosien määrä jolloin kilpailijoita on ollut yli 650.
Mutta näiden runsaan 600 lisäksi on monia jotka osallistuvat ilman kilpailua. Joka päivä voi kokeilla kuntorataa ja ilmoittautua paikanpäällä. A-rata on noin 5 km, B-rata noin 3 km ja RR-rata vajaa 2 km. Torstaina ja perjantaina voi lähteä kuntoradoille klo. 18.00-19.30 ja lauantaina klo. 11.00-12.30. Voit valita itse koska lähdet matkaan. Kuntosuunnistuksen maksu on 12 euroa per päivä. EMIT-kortin vuokra on 5 euroa. RR-radalla voi EMIT-kortin lainata ilmaiseksi.
Kaikkein nuorimmille järjestetään lasten Rastiralli. Radalla on hauskoja tehtäviä, jossa voi tutustua suunnistukseen. Lähdöajan voi valita vapaasti klo. 17.30-20.00 torstaina ja perjantaina sekä klo. 10.30-13.00 lauantaina.
Tällä tavalla voimme nauttia kilpailumaastoista Hängnäsbergitillä ja näkymistä yli Söderfjärdenin torstaina 21.7, Kuckusissa, Vöyrillä perjantaina 22.7 ja Björknäsissä, Maalahden eteläisimmissä osissa lauantaina 23.7.

Tervetuloa!

Solf IK, IF Femman & Malax IF

Merenkurkun Rastipäivät 2016: Lähtöajat, kilpailupaikat ja opastus
Torstai 21.7 klo. 18.00 Hängnäsberget, Söderfjärden. Opastus valtatie 8:lta Maalahdessa sekä tieltä 673 Malax-Söderfjärdsvägen.
Perjantai 22.7 klo. 18.00 Kuckus, Vöyri. Opastus teiden 718 ja 7291 (Tuckor-Kimo) risteyksestä.
Lauantai 23.7 klo. 11.00 Björknäs, Maalahti. Opastus valtatieltä 8 Långåminnessä, ajoaika noin 15 min.

Iltakilpailuissa kaikki ovat maalissa noin klo. 20.30 ja lauantain takaaajokisassa noin klo. 13.30.

Tiedottaja: Hannu Uusi-Pohjola, puh. 050-5919101, sähköposti: hannu.uusi-pohjola@backman-trummer.fi

Lisätietoja, lähtölistat, tulokset ja GPS-seuranta: www.kvarkentrio.fi

Kategoriat Yleinen