header

Kolina tarjosi hauskaa mutta vaativaa suunnistusta

Merenkurkun rastipäivien toinen osakilpailu järjesti Malax IF Kolinan koululla. Vanha soraharju sorakuoppineen ja tiheä metsää tarjosi tosi vaativaa suunnistusta, joka vaati sekä rohkeutta että kovia otteita nopeimmilta juoksijoilta. Pohjanmaalle uniikiski maastoksi oli monelta suosittu, osa taas ei yhtä mieltä. Mutta enimmäkseen suunnistajien kommentit oli positiivisia, koska moni tykkäsi vaativasta maastosta.

Miesten sarjassa Fredric Portin jatkoi voittokulkua, 1:30 ennen Tomi Närvä (Hiidenkiertäjät). Hän teki tasainen suoritus, paitsi pitkällä välillä lopussa, missä hän oli melkei täysin hukassa hetken.
– Päätin että nyt pysähdyn kunnes saan itseni kartalta kiinni, kommentoi Portin. Kesti vähän aikaa ennen kuin hän sai itsensä kiinni, mutta sen jälkeen hän oli takasin ja löysi rastin. Aapo Summanen (Helsingin Suunnistajat) tuli kiinni juostu Portiinilta aika nopeasti, teki eri reitinvalinnan samalla rastivälillä ja oli karkaamassa Portinilta, mutta teki pienen virheen seuraavalle rastille ja kaksikko oli taas yhdessä. Maalissa ero tuli miehien välillä noin 2 minuuttia, eli Summanen otti kolmannen paikan.

Huominen takaa-ajo tulee kiinnostavaksi kun Portin lähtee neljän minuutin johdossa, mutta hänen jälkeen lähtee kolmikko Heiska, Saari ja Sorvisto minuutin sisään. Pystyvätkö he pitämään kovempaa vauhtia kun Portin johdossa? Se nähdään huomenna Saarenpäässä.

Naisten sarjassa tuli muutoksia johdossa kun Kirsi Nurmi voitti ylivoimaisesti, 4:48 ennen Wennman. Se tarkoittaa että Nurmi lähtee 3:24 ennen Wennmania huomisessa takaa-ajossa. Kilpailu kolmannesta sijasta tulee olemaan Tuomiston, Höstmanin ja Peltomäen keskeinen taistelu, noin 10 minuuttia Nurmen perässä.

Tuloksia | Kokoaistulokset
GPS-miehet
GPS-naiset

Kategoriat Yleinen