header

Paikallisia maajoukkuesuunnistajia – ja yli 700 muita sunnistajaa – kilpailee Merenkurkun Rastipäivillä

LEHDISTÖTIEDOTE 18.7.2017

MM-suunnistajat Fredric Portin ja Kirsi Nurmi ovat ennakkosuosikkeja tämän vuoden kolmipäiväisillä Merenkurkun Rastipäivillä. Portin, joka kilpailee Paimion Rastin väreissä mutta asuu Mustasaaressa, oli 11. Viron MM-kisojen pitkällä matkalla muutama viikko sitten. Nurmi, joka edustaa IFK Göteborgia mutta on kotoisin Vaasasta, oli 27. MM-sprintin debyytissään Virossa.

Molemmat heistä on valittu maailmancupin kisoihin Latviassa ensi kuun lopussa, mutta sitä ennen he kilpailevat Merenkurkun Rastipäivillä. Merenkurkun Rastipäivien kokonaisvoitto olisi uusi meriitti molemmille suunnistajille. Mutta nämä kaksi tulevat kohtaamaan kovan vastuksen.

Närpiöläissyntyinen Saara Norrgrann on myös paikalla puolustamassa viimevuotista voittoaan. Paimion Rastin suunnistajasta voi sitä paitsi tulla ensimmäinen, joka ottaa kotiin neljännen kokonaisvoiton. Norrgrann on voittanut 2008, 2010 ja 2016. Toinen kova haastaja naistensarjassa on Tuulia Viberg MS Parmasta, joka tuli kuudenneksi naisten eliittisarjassa FIN5-suunnistusviikolla viime viikolla. Myöskään SK Pojantähden Heini Wennmania, jolla on juuret Kokkolassa, ei voi jättää pois laskuista.

Järjestävistä seuroista, IF Femmanista ja Vaasan Suunnistajista, tulevat kotisuosikit Victoria Höstman ja Satu Tuomisto. Höstman oli viides kokonaiskilpailussa 2015 ja neljäs 2016. Onko nyt aika ottaa paikka palkintopallilla? Tuomisto, joka kulki viime kesän kyynärsauvoilla, voitti viime viikolla 18-vuotiaiden eliittisarjan FIN5:ssa.

Miesten puolella Paimion Rastin Frédéric Tranchand ei tule puolustamaan titteliään. Ranskalainen MM-mitalisti kilpailee sen sijaan World Games-kisoissa Puolassa.

Mutta miesten sarjassa, joka on Merenkurkun Rastipäivien suurin sarja, on monia, jotka kilpailevat kokonaisvoitosta. Vaajakosken Terästä tulevat mm. maajoukkuesuunnistaja Toni Saari ja Juha Sorvisto. Duo Petri Saari (Vaajakosken Terä) ja Mikko Hölsö (Ylistaron Kilpa-Veljet) ovat rutinoituneita Merenkurkun Rastipäivien osallistujia, jotka ovat seisseet monta kertaa palkintopallilla kolmen päivän jälkeen. Onnistuvatko he siinä jälleen?

Fia Snickars (Solf IK), Aapo Viippola (Oulun Tarmo), Eveliina Välimaa (Vaasan Suunnistajat) ja Satu Tuomisto (Vaasan Suunnistajat) kilpailevat kaikki Merenkurkun rastipäivillä. Pertti Välimaa (Vaasan Suunnistajat) on kolmannen osakilpailun kilpailujohtaja. Pernilla Tunis (IF Femman) aloitaa kolmipäivisen kilpailun ratamestarina, ja jatkaa muina päivinä kilpailijana. Kuva: Kvarkenträffen – Merenkurkun Rastipäivät

Kaikki voivat osallistua Merenkurkun Rastipäiville

Yli 700 suunnistajaa, sarjoissa 8-vuotiaista aina 80-vuotiaisiin, on ilmoittautunut tämän vuoden Merenkurkun Rastipäiville. Tämä on jo viides perättäinen vuosi, kun kilpailut houkuttelevat yli 600 osallistujaa, mutta ensimmäinen vuosi kun osallistujamäärä on yli 700.

Miesten pääsarja, H21, on suurin 59:llä osallistujalla. Ilahduttavaa tulevaisuutta ajatellen on, että 10-vuotiaiden poikien sarja on toiseksi suurin 39:llä osallistujalla, ja vastaava tyttöjen sarja on kerännyt 36 osallistujaa.

Suurin seura on IF Femman 69:llä osallistujalla, jota seuraavat Närpes OK (48), Rasti-Jussit (46) ja Vaasan Suunistajat (42). Merenkurkun Rastipäivät eivät houkuttele suunnistajia pelkästään Suomesta. Kymmenen suunnistajaa on ilmoittautunut Ruotsista ja kolme Ranskasta.

Ne, jotka eivät ole ilmoittautuneet ennakkoon ja eivät halua kilpailla, voivat osallistua kuntosarjaan joka päivä. Arata on noin 5 km, B-rata noin 3 km ja RR-rata (Rastireitti, joka on merkattu yhtenäisellä nauhalla maastoon, jota pitkin lapset ja aloittelijat voivat suunnistaa). Kunto- ja RR-radoille voi ilmoittautua paikan päällä ilman lähtöaikaa. Kaikkein nuorimmille järjestetään Rastiralli, jossa lapset voivat tutustua suunnistukseen hauskojen tehtävien parissa.

Kaikki voivat tällä tavalla nauttia kilpailumaastoista Kalapäässä, Vöyrillä torstaina, Kolinassa Maalahdessa perjantaina ja Saarenpäässä, Vähässäkyrössä lauantaina.

Tervetuloa!

IF Femman, Malax IF & Vaasan Suunnistajat

 

Merenkurkun Rastipäivät 2017: Alkamisajat, kilpailupaikat ja opastus

Torstaina 20.7. klo 18 • Kalapää, Vöyri
Opastus etelästä teiden 8 ja 725 risteyksestä, pohjoisessa teiden 8 ja 718 risteyksestä sekä idästä tuleville teiden 718 ja 725 risteyksestä. Ajomatka Vöyrin keskustasta noin 15 minuuttia.

Perjantaina 21.7. klo 18 • Kolina, Maalahti
Opastus valtatieltä numero 8, Vaasasta 31 km etelään (Jurvan risteys), josta 5 min ajomatka.

Lauantaina 22.7. klo 11 • Saarenpää, Vähäkyrö, Vaasa
Opastus Vähänkyrön keskustasta tieltä 717 sekä Jokivarsitieltä.

• Iltakilpailuissa kaikki ovat maalissa noin 20.30, lauantain takaa-ajofinaalissa noin 13.30.
• Ihanneajat pääsarjoissa ovat 30 minuuttia naisille ja 35 minuuttia miehille torstaina, 35 minuuttia naisille ja 40 minuuttia miehille perjantaina sekä 40 minuuttia naisille ja 50 minuuttia miehille lauantaina

Tiedottaja: Josefin Torrkulla, puh. 050 541 0650, sähköposti josefin.torrkulla(at)gmail.com.

Lisätiedot, lähtöluettelot, tulokset ja GPS-seuranta: www.kvarkentrio.fi

Kategoriat Yleinen