header

Portin ja Nurmi kestivät vaikka matkalla tuli virheitä

Merenkurkun rastipäivät siirtyivät Vähänkyrön Viestin hiihtomajalle ja Saarenpään metsiin Vähäkyrössä, Vaasassa. Pääsarjoissa ja juniorisarjoissa oli takaa-ajo kokonaiskilpailun mukaan. Vaikka kilpailukeskuksessa oli vähän märkää, niin sää suosi auringonpaisteella.

Miesten sarjassa Fredric Portin sai lähteä matkaan mukavalla yli neljän minuutin etumatkalla ennen kolmikkoa Samu Heiska, Toni Saari ja Juha Sorvisto. Vaikka matka ei sujunut ihan ilman virheitä niin Portin pystyi pitämään etumatkansa samana maaliin asti. Saari ja Heiskalla oli kiivas kamppailu toisesta sijasta johon Sorvisto ei ehtinyt mukaan. Saari yritti pari kertaa päästä irti Heiskalta, mutta heti tuli pieniä virheitä ja kaksikko oli taas yhdessä. Muutama rasti ennen maalia sai Saari lopulta riittävän ison eron Heiskalta ja ero kasvoi maalin asti. Eli lopputilanne maalissa oli Portin, Saari ja Heiska.

Naisten sarjassa pääsi Kirsi Nurmi lähtemään noin kolmen minuutin johdolla matkaan ennen Heini Wennmania. Nurmi teki nelosrastille isompi virheen ja naisten välinen ero kutistui noin puoleen minuuttiin. Mutta naiset ei ollut näköyhteydessä toisiinsa. Virheen jälkeen Nurmi kohensi vauhtia ja pääsi uudestaan karkuun. Wennmanilla taas ei ollut suunnistus hallussa ja teki useita virheitä. Eli maalissa ero kasvoi taas yli neljä minuuttia. Kolmannesta sijasta käytiin Satu Tuomiston, Elli Peltomäen ja Victoria Höstmanin kesken. Heistä Tuomisto ratkais tekemällä parempi reitinvalinnan viimeiselle rastille ja näin olleen maalissa lopullinen tilanne oli Nurmi, Wennman ja Tuomisto.

Kuninkaan Sormukset saivat uudet omistajat vuodeksi. Fredric Portin ja Kirsi Nurmi ottivat ensimmäiset kiinnitykset Merenkurkun rastiväivien kiertopalkintoon. Kuva: Peter Sundelin

Tulokset
GPS-miehet
GPS-naiset

Kategoriat Yleinen