header

Terveisiä Saaralta ja Fredolta – Voittajapari eri reiteille heinäkuussa

Saara Norrgrann ja Frédéric Tranchand korkeimmalla pallilla 2016. (Kuva: Håkan Jäntti)

Saara Norrgrann ja Frédéric Tranchand, jotka voittivat Merenkurkun Rastipäivien kokonaiskilpailun viime vuonna, valitsevat eri reittejä tänä kesänä. Saara tähtää voittonsa puolustamiseen, kun ”Fredo” valmistautuu Puolassa suunnistettavaan World Games-koitokseen.
– Olisi tosi mukavaa osallistua nytkin, mutta se taitaa olla mahdotonta minun ohjelmassani. World Games alkaa heti seuraavana viikkona.
Ranskalainen MM-mitalisti viihtyi todella hyvin Merenkurkun Rastipäivien ensikertalaisena viime vuonna.

Tervetullut rastipäivillä
– Kolme eri maastotyyppiä tarjosivat erilaisia haasteita. Järjestelyt olivat nautinnolliset. Tunsin itseni tervetulleeksi. Takaa-ajolähtö viimeisenä päivänä sopi erinomaisesti! Hyviä palkintoja. Säät suosivat – ja liikuttiin lähellä vesiä, joten uimaankin pääsi. Ylipäätään oli todella nautinnollista osallistua, toteaa ranskalainen, joka on kasvanut pienessä vuoristokylässä ja löysi saman idyllin ja yhteenkuuluvuuden Merenkurkun Rastipäivillä.
Edustettuaan usean vuoden ajan ruotsalaista OK Hällen-seuraa, hänen ruotsinkielen taitonsa on hyvä ja vaikuttaa siihen että Frédéric Tranchand viihtyy Pohjanmaalla. Kotipaikkanaan Turku ja seuranaan Paimion Rasti hän on nyt aloittanut suomenkielen opinnot – samalla kun Närpiössä kasvanut morsian Saara Norrgrann on ruvennut opiskelemaan ranskaa.

Frédéric Tranchand palkittiin kaalilla Solf IK:n kilpailussa 2016. Kuvan keskellä Mikael Kvist, entinen Solf IK-lainen, nyt IF Femmanin väreissä. (Foto: Solf IK Orientering)

Fredo askeleen edellä
– Minun täytyy myöntää että hän on askeleen edelläni, kertoo Saara.
– Pystyn tilaamaan croque madame (lämmin voileipä) ja sanomaan Je suis sec comme un loup (olen väsynyt kuin susi) suunnistusharjoituksen jälkeen. Se lie kuitenkin sisäpiirin vitsi joka ainoastaan Ranskan maajoukkuesuunnistajat ymmärtävät.
Kauden MM-kilpailut ratkotaan kesä–heinäkuun vaihteessa Eestissä ja toivuttuaan keväisestä reisivammasta Frédéric luottaa siihen että kunto on nousussa.
– Minunkin kuntoni alkaa olla kohdallaan, toteaa Saara Norrgrann. Talviharjoittelu meni niin ja näin, joulukuisen polvileikkauksen jälkeen. Melko nopeasti olen yltänyt hyvään tasoon, vaikka väsymys silloin tällöin painaa.

Saara Norrgrann iloisena Merenkurkun Rastipäivien 2016 avauskilpailun jälkeen. (Kuva: Solf IK Orientering)

Saara neljänteen voittoon?
Sopivasti 20. heinäkuun aikoihin Saara laskee olevansa valmis kamppailemaan neljännestä Kuninkaan Sormuksen voitosta.
– Kuten aina, viihdyn Merenkurkun Rastipäivillä. Iloiset ihmiset, hyvät radat, hyvät palkinnot ja yleensä jännittävä päätöspäivä. Toivon että tänä vuonna osallistuu monta kovaa suunnistajaa.
Miesten pääsarjassa Suomen ykkönen Fredric Portin on jo ilmoittautunut – kuten kolme osanottajaa Ranskasta muissa sarjoissa.

Kategoriat Yleinen