header

Perjantaifinaali Merenkurkun Rastipäivillä

Kolme iltakilpailua 11.–13. heinäkuuta 2018

Merenkurkun Rastipäivät ottaa rohkean askeleen vuoden 2018 kalenterissa. 47 vuoden ajan lauantai on ollut yksi kilpailupäivistä. Nyt Pohjanmaan suurin vuosittainen suunnistustapahtuma ratkotaan keskiviikosta perjantaihin 11.–13. heinäkuuta. Kaikki kolme kilpailua järjestetään iltaisin, alkaen kello 18.

– Torstain ja perjantain iltakisat ovat jo pitkään houkutelleet enemmän osanottajia kuin kello 11 alkanut lauantaifinaali, toteaa Malax IF:n kokenut kilpailunjohtaja Richard Strandberg.

Samalla Rastipäivät antavat suunnistajille mahdollisuuden kokea kolme suurtapahtumaa peräkkäin 63:n leveyspiirin tienoilla: Fin 5 järjestetään Seinäjoella ja Lapualla 15.–20.7. ja Ruotsin O-ringen, pääpaikkanaan Örnsköldsvik, 21.–27.7.

Majors, Vähäkyrö, Tuckor

Merenkurkun Rastipäivät ratkotaan Maalahden Majorsinmäellä, Vähänkyrön Vesitorninmäellä ja Vöyrin Tuckorissa, johon Norrvallan lähistön hienot kallioalueet jatkuvat. Kaikki kolme aluetta on säästetty kilpailuja varten yli vuosikymmenen ajan.

– Haluamme tarjota parasta, mihin meidän maastoissa pystymme ja tietenkin korkealaatuisilla kartoilla ja radoilla, kertoo Viljam Grahn, jonka vastuulla on finaaliradat Vöyrillä.

Yli 900 osanottajaa

Mukava tunnelma ja paikallisia herkkuja kaikille osanottajille vaikuttivat myös Merenkurkun Rastipäivien ennätyslukuihin viime kesänä. Kolmen päivän aikana osallistujia oli yhteensä yli 900. Yhä useampi valitsee kuntoradan, johon voi ilmoittautua paikan päällä. Valikoimaan lisätään nyt helppo 2 kilometrin rata.

Pääsarjojen takaa-ajofinaalin ja kiertopalkinnot, Kuninkaan Sormukset, voittivat viime vuonna MM-suunnistajat Kirsi Nurmi ja Fredric Portin.

Kiitos ja tervetuloa

Järjestäjäseurat Malax IF, Vaasan Suunnistajat ja IF Femman kiittävät kaikkia osanottajia, toimitsijoita ja yhteistyökumppaneita, toivottaen hyvää uutta kautta: Tervetuloa maailmanperintöseuduille 11.–13.7.2018.

Alustava kilpailukutsu

Maastokuvaus

Tiedottaja: Bengt Lillsjö, puh. +358(0)45 217 4199, sähköposti bengt.lillsjo(at)netikka.fi

MM-suunnistajat Kirsi Nurmi ja Fredric Portin tulivat voittajina maaliin Merenkurkun Rastipäivillä 2017. Kesällä 2018 finaali ratkotaan lauantain sijasta perjantai-iltana. (Kuva: Peter Sundelin)
Kategoriat Yleinen