header

Merenkurkun Rastipäivät, osa 2: Portin räjäytti pankin ja Norrgrann harppasi kärkeen

Merenkurkun Rastipäivien toinen osakilpailu tarjosi hienon, melko helppokulkuisen maaston lähes 30 asteen lämmössä Uudenkaarlepyyn Monåssa.

Fredric Portin suunnisti mestarillisesti vanhassa kotikunnassaan. (Kuva: Peter Sundelin)

Miesten sarjassa seudun kasvatti Fredric Portin (Pargas IF) selvisi helteestä parhaiten ja suunnisti murskavoittoon. MM-edustaja ja nykyään FSO:n valmentaja oli nopein jokaisella rastivälillä! Kärkikolmikko oli sama kuin avauskilpailussa, kun Samu Heiska nappasi toistamiseen kakkospaikan (+4.12) ja lämpimistä oloista kärsinyt Toni Saari jäi kolmanneksi (+5.57). Portin sanoi uskoneensa tasaiseen taistoon, mutta voi perjantain takaa-ajossa nyt keskittyä kärkipaikan pitämiseen. Hänen johtonsa on 3.54 Heiskaan ja 5.26 Saareen.

Saara Norrgrann (Paimion Rasti) ja Jenny Patana (Hiidenkiertäjät) kävivät tiukan kamppailun naisten sarjan voitosta. Norrgrann johti suurimman osan matkasta, mutta voitti lopulta vain 11 sekunnilla. Kaksikko suoriutui melko puhtaasti Monån ja ratamestari Peter Sundelinin tarjoamista haasteista. Avauspäivän voittaja Tuija Kuusela (Rastikarhut) teki minuutin koukun ja oli 2.14 Norrgrannia hitaampi. Närpiöläissyntyinen, nelinkertainen rastipäivävoittaja johtaa takaa-ajon alkaessa 1.48 ennen Kuuselaa ja 2.18 ennen Patanaa.

Saara Norrgrannin suoritus muuttui tuskalliseksi loppusuoran alkaessa. (Kuva: Peter Sundelin)

Saara Norrgrann pisti tapansa mukaan pelin jännäksi, kun hän kaatui sillalla loppuviitoituksen alkaessa. Maalintulon jälkeen hän ontui suoraan ensiaputelttaan ja vietti loppuillan lonkka ja polvi tiukassa jääpussiteippauksessa.

Malax IF:n järjestämästa finaalista tulee vielä kuumempi, loppusuora pelkän auringon alla, ja kunnon nestetankkausta ja hattusuojaa suositellaa.

  • Perjantain takaa-ajofinaali alkaa kello 18, gps-seurannalla ja livetuloksilla osoitteessa kvarkentrio.fi.

+ Läs mera i Vasabladet

Kategoriat Yleinen