header

Merenkurkun rastipäivien finaali: Portin otti helpon voiton mutta Norrgrann tarjosi hiuksianostattavan jännitysnäytelmän

Rastipäivien viimeinen osakilpailu tarjosi kilpailijoille Maalahden ehkä parhainta maastoa säteilevän kauniissa säässä. Helle aiheutti sen, että kilpailijat juoksivat vain numeroliivit rinnassa, nyttemmin Merenkurkun rastipäivien klassiseksi muodostunut ilmiö.

Fredric Portin korjasi loppujen lopuksi helpon voiton tämän vuoden Merenkurkun rastipäivillä. (Kuva: Håkan Jäntti)

Fredric Portin (Pargas IF) saattoi helpohkolla tavalla juosta voittoon lisäten johtoaan (3.54), niin että hän saavutti ylivoimaisen 7.02 voittomarginaalin! Samalla hän ylsi myös nopeimpaan osuusaikaan (42.32). Samu Heiska (Vehkalahden Veikot), joka lähti osuudelle toisena, saattoi myös kenenkään uhkaamatta korjata toisen sijan, koska kolmantena lähteneellä Toni Saarella (Paimion Rasti) oli huonompi päivä sukeltaen yhteenvedossa seitsemännelle sijalle, koska hän sortui yli neljän minuutin pummiin radan keskivaiheella. Sen sijaan neljäntenä lähtenyt Samuel Heinonen (Paimion Rasti) otti kolmannen sijan lyötyään viidentenä lähteneen Andreas Hallin (IFK Lidingö SOK, Ruotsi) pitkässä loppukirissä toiseksi viimeiseltä rastilta.

Saara Norrgrann on tyytyväinen pystyttyään ratkaisemaan kisan voitosta jo metsässä eikä loppukirissä Jenny Patanaa vastaan. (Kuva: Håkan Jäntti)

Saara Norrgrann (Paimion Rasti) lähti viimeiselle etapille hyvällä marginaalilla (1.48) Tuija Kuuselaan (Rastikarhut) ja Jenny Patanaan (2.18, Hiidenkiertäjät). Ratkaisusta tuli hiuksianostattava jännitysnäytelmä, kun kaikki kolme juoksijaa osuuden puoliväliin asti olivat enemmän tai vähemmän yhdessä, sen jälkeen kuin Norrgrann oli tehnyt melkein kolmen minuutin pummin. Kaikki näytti siltä, että näytelmä päättyy Patanan ja Norrgrannin väliseen kiritaisteluun, mutta kolmanneksi viimeisellä rastilla Norrgrann pääsi Patanasta eroon, sen jälkeen kun tämä teki pummin. Voittomarginaali oli lopulta 1.35. Kuusela korjasi kolmannen sijan.

Fredric Portin sai toisen kiinnityksensä Kuninkaan Sormukseen ja Saara Norrgrannilla on nyt kokonaista viisi kiinnitystä, enemmän kuin kellään muulla! (Kuva: Håkan Jäntti)

+ Lue lisää Pohjalaisesta

+ Läs mera i Vasabladet

Kategoriat Yleinen