header

Tilannekatsaus – Ratojen ja karttojen tarkistus

Kilpailut lähestyvät nopeasti. Viime viikolla järjestäjät tekivät ratojen ja karttojen tarkistukset maastossa. Tässä pari terveiset ratamestareilta.

Keskiviikkona 3.7 IF Femmanin ratamestarit Peter Sundelin ja Viljam Grahn yhdessa toinen kartantekijästä Otto Sund kävi koejuoksemassa ja tarkistamassa maaston. Sillä aikaa kun sää oli ihanan lämmin, radat ja maasto tarjoili mahtavat näkymät ja maitohappoja reisille. Tässä muutama Viljam Grahnin ottama kuva Monånin kilpailumaastosta.

Vaasan Suunnistajat ilmoittavat että kisajärjestelyt sujuvat hyvin. Kilpailukartta valmistui kartantekijän Heikki Tammisen toimesta syyskaudella 2018. Karttaa tarkennettiin ratamestarin ehdotuksesta lisäpäivityksin touko-kesäkuun aikana 2019.

Aikuistenratojen ratamestari Pertti Välimaa suunnitteli kartalle ratamestariryhmän johtaja Kalevi Mäki-Maunuksen opastamana eri sarjojen rataprofiilit kevättalven aikana. Toukokuulla hän merkitsi maastoon rastipisteitten paikat ja viimeiset rastipukit rakensi Kalevi Mäki-Maunus valmiiksi 25.6.

Lastenratamestari Eveliina Välimaa tarkisti torstaina 4.7. rastipisteiksi valittujen pisteiden sopivuudet, rastilippujen sijainnin pisteissä ja rastimääritteen oikeellisuuden. Samalla hän tarkisti sarjoittain suunniteltujen rataprofiilien sopivuuden, ottaen huomioon lasten taitotason. Lisäksi hän tarkisti rastireitin siimarin kulun tarkkuuden maastossa ja mahdolliset lisäraivauksen tarvetta.

Kategoriat Yleinen