header

Anu Tuomisto lähtee hyvällä mielellä Jukolaan

Anu Tuomisto
Anu Tuomisto SM-sprintissä 2022.

Anu Tuomisto voitti Merenkurkun rastipäivät viime vuonna ja on tänä vuonna ankkuroinut NTNUI 5. sijaan Tiomilassa ja osallistunut maailmancupin sprinttiviikonloppuun Ruotsissa. Mikä on hänen tilansa, kun on alle viikon Jukolaan?

Onnittelut hyvästä suorituksesta Tiomilassa! Miten kommentoit juoksusi Tiomilassa ja miten kevätkausi on mennyt muuten tähän asti?

Kevätkausi on sujunut vaihtelevasti, mutta kuitenkin kokonaisuudessaan positiivisesti. Muutama huippuonnistuminen Norjassa ja Tiomila tietysti kevään hyviä juoksuja. Oli myös siistiä päästä juoksemaan maailmancupissa ensimmäistä kertaa, vaikka koenkin tällä hetkellä olevani paremmassa metsäkunnossa kuin sprintti.

Kohta on Jukola, miten valmistautuminen on mennyt ja mitä luulet teidän mahdollisuuksista?

Jukolaan valmistautuminen on sujunut hyvin! NTNUI odottaa innolla Jukolaa, meillä on hyvä joukkue kasassa. Uskon, että meillä on mahdollisuudet kamppailla ihan tosi hyvistä sijoituksista, jos kaikki onnistuvat tekemään ok juoksut.

Mikä on syksyn päätavoite ja milloin sinua nähdään seuraavan kerran Merenkurkun rastipäivillä?

Syksyllä ja kesällä Jukolan lisäksi tähtäimessä on EM-kisat. Jos terveenä pysyn, toivon pystyväni suoriutumaan hyvin siellä (vaikka toki ensin pitää päästä joukkueeseen eikä se tietenkään ole ”bare-bare”). En ole ihan varma nähdäänkö minua merenkurkun rastipäivillä tänä vuonna, mutta toivottavasti! Tykkään erityisesti siitä, että siellä on takaa-ajo viimeisenä päivänä. Sitä ei pääse liikaa harjoittelemaan!