header

Anu Tuomisto ser fram emot Jukola

Anu Tuomisto
Anu Tuomisto i sprint-FM 2022.

Anu Tuomisto vann Kvarkenträffen ifjol och har i år som sistaträckslöpare fört NTNUI till en 5:e plats i Tiomila och deltagit i världscuppens sprintveckoslut i Sverige. Hur är läget med henne då det är mindre än en vecka till Jukola?

Grattis till ett bra lopp i Tiomila! Hur kommenterar du ditt lopp där och hur har vårsäsongen gått i övrigt?

Vårsäsongen har haft både toppar och dalar, men som helhet har den varit positiv. Jag hade några riktigt bra lopp i Norge och Tiomila gick också väldigt bra. Det var också kul att få springa för första gången i världscupen, även om jag anser att jag är i bättre skogsform än sprintform för tillfället.

Snart är det Jukola, hur har förberedelserna gått och vad tror du om era möjligheter?

Förberedelserna har fått bra! NTNUI väntar med iver på Jukola och vi har ett bra lag. Jag tror att vi kan slåss om riktigt bra placeringar om alla lyckas göra prestera på en ok-nivå.

Vad är höstens huvudmål och när ser vi dig nästa gång i Kvarkenträffen?

På hösten och sommaren så är förutom Jukola EM-tävlingarna det stora målet. Om jag hålls frisk, hoppas jag kunna göra bra prestationer där (fast först måste jag förstås komma med i laget och det är ju inte ”bare-bare”). Jag är inte helt säker om jag deltar i Kvarkenträffen i år men förhoppningsvis! Jag tycker speciellt om att det är jaktstart den sista dagen. Det erbjuds få möjligheter att träna på jaktstarter!