header

Maasto

Osakilpailu 1, torstaina 21.7 • Söderfjärden, Sulva Hängnäsberget Kartbit

Hängnäsberget, Sulva, Mustasaari, torstaina 21. heinäkuuta

Kuinka sinulta sujuu rinnesuunnistus 2,5 metrin käyrävälillä? Hängnäsberget Söderfjärdenin kraateriympäristössä tarjoaa upean kokemuksen tästä. Ruotsin rastiviikolle tähtäävät ehtivät Merenkurkun rastipäiville hiomaan tekniikkaa – ja lautalla Vaasasta Uumajaan kohti Sälenin tuntureita ja sunnuntaina alkavaa O-ringeniä. Suurin osa meidän kilpailualueesta on hienoa, harvaa mäntymetsää, jossa on muutama hakkuu. Maaston korkeuserot ovat yli 50 metriä. Osassa maastoa on vähemmän kartanlukukohteita, mikä on haaste sekä ratamestareille että osanottajille. Pienipiirteiset alueet ovat nekin herkkua suunnistuksesta nauttiville.

Tervetuloa Sulvalle ja Mustasaareen! Caj Snickars Ratamestari ja kartantekijä [gallery type="slideshow" size="full" link="file" ids="782,783,786,788,787,789,784"]
Osakilpailu 2, perjantaina 22.7 • Kuckus, Vöyri
Femman kartbit 1 Femman kartbit 2
Kuckus, Vöyri, perjantai 22. heinäkuuta

Pääosa radoista kulkee maastossa, jossa metsäkoneet eivät ole käyneet. Alue on pääosin tavanomaista avointa, suopursualueiden sekä välillä aivan avointen ja hienojen kallionkielekkeiden kerrostamaa, metsämaata. Radat ovat luonteeltaan keskimatkan tapaisia. Ne sisältävät aika monta rastia. Muutamilla vähäkivisillä alueilla on karttaan otettu mukaan myös noin metrin korkuisia kiviä.

Radat 10 ja 12 vuotiaiden sarjoissa käyttävät selkeitä kuvioita ja kulkevat pääosin hienossa avoimessa metsämaastossa. Radat 13 ja 14 vuotiaiden sarjoissa käyvät osittain samassa maastossa kuin nuoremmat sarjat, mutta heidän ratansa ulottuvat myös hienoille avokallioalueille, joilla vanhempien sarjojen kilpailijat käyvät.

Huomioikaa, että lähtöpaikat sijaitsevat eri suuntiin.

Toivomme, että saatte hienon illan metsän siimeksessä.

Pernilla Tunis ja Mikael Bäck

[gallery link="file" size="full" type="slideshow" ids="796,797,800"]
Osakilpailu 3, lauantaina 23.7 • Björknäs, Maalahti
Flatberget Björknäs, Maalahti, lauantai 23. heinäkuuta

Maasto on vaihteleva, kallion saattamana. Mäkien päällä on nopeakulkuista, mutta pienipiirteisyys ja kasvillisuus hidastavat vauhtia. – Pieniä kallioita ja soita on valtavasti, hämäävästi samanlaisia. Monin paikoin kasvaa korkeaa suopursua kosteassa metsässä ja vähän osittain mäkien päällä. Mäennyppylät ovat matalat ja paikoin ne eivät näy suopursun keskeltä, kertoo Strandberg, joka on sekä piirtänyt karttoja että laatinut ratoja SM-tasolla. Merenkurkun Rastipäivien kartan hän on tehnyt yhteistyönä Seppo Hartvikin kanssa, kun taas Bengt Lillsjö on johtanut ratamestariryhmää.

[gallery link="file" size="full" type="slideshow" ids="831,832,833,834,835,836,837,838,839"]]]>