header

Näe, koe ja nauti

Koe maailmanperintö, kohtaa meteoriitti ja matkusta ajassa

Tervetuloa Merenkurkkuun, Meteoriiheen ja Stundarsiin. Kolme Pohjanmaan kiehtovimmista vierailukohteista kutsuvat Merenkurkun Rastipäivien osanottajia.

  • Maailmanluonnonperintö odottaa sinua 20 minuutin päässä Vaasan keskustasta. Raippaluodossa, Suomen pisimmän sillan kupeessa, avautuu Maailmanperintöportti. Vierailukeskus, infopiste ja taidegalleria ovat auki kello 10–18 joka päivä, tarjoen tietoa Merenkurkun ainutlaatuisesta saaristosta ja mielenkiintoisista kohteista. Naapuritiloissa on ravintola Berny’s. Merestä nousevassa saaristossa löydät muun muassa Klobbskatin uusi näkötorni, Sommarön hiekkaranta ja Svedjehamn, maailmanperinnön sydän, jossa maan kohoaminen on selvästi nähtävissä.
  • Meteoriihessä koet meteoriittisyöksyn, yli 520 miljoonaa vuotta sitten. Sen jäljissä syntyi Öjberget ja Söderfjärden, maamme tärkein kurkien levähdyspaikka.
Söderfjärden, Suomen kaunein meteoriittikraateri, kuivattiin 1920-luvulla lahdesta viljavaksi pelloksi. (Kuva: Copyright Sundom bygdeförening)
  • Stundarsissa Sulvalla eläät maaseutuelämää vuonna 1903, ympärilläsi 70 vanhaa rakennusta jotka on siirretty tänne Mustasaaresta ja Vaasan ympäristöstä.

 Huveja, lämpöä ja lepoa lähellä luontoa ja kaupunkia

Saariston ja kaupungin kohdatessa löydät viileyttä ja lämpöä, huvia ja lepoa. Vaskiluodon paratiisisaarella, josta suunnistuksen maailmankiertue aikoinaan käynnistyi, Merenkurkun Rastipäivien osanottajia odottaa vesipuisto ja lämpimiä altaita alennushinnoin. Arvonnassa voit voittaa vapaalippuja, myös seikkailupuistoon ja saaren leirintäalueelle.

 

  • Zip Adventure Park tarjoaa haasteita ja seikkailua koko perheelle, puiden korkeuksissa roikkuvilla esteradoilla, viisiottelussa ja jousiammunnassa.
  • Tropiclandia on kaikenikäisten kylpylä lämpimine altaineen ja vesipuistoineen.
  • Top Campingilta löydät mökkejä ja majoitusta koko perheelle, keskellä luontoa.

Kaikkien Merenkurkun Rastipäiville ilmoittautuneiden kesken arvotaan:

  • 3 vapaalippua Tropiclandia-kylpylään.
  • Yksi yö Top Camping-leirintäalueen mökissä neljälle hengelle.


Vesipuisto ja kylpyläparatiisi tarjoaa Merenkurkun Rastipäivien osanottajille ja toimitsijoille 3 euron alennuksen normaaleista sisäänpääsyhinnoista (23€, 0-3-vuotiaat maksuton) 21.–23.7. Kerro kassalla että olet mukana rastipäivillä.


Syö ja nauti sillan kupeessa


Ravintola ja kahvila Berny’s, Maailmanperintöportin ja Raippaluodon sillan naapurissa, tarjoaa hyvää ruokaa kauniissa saaristoympäristössä.