header

Naturen bjuder och belönar

Ojaniemi, Monå och Haikne mål för Kvarkenträffen 24–26/7

Tre terrängupplevelser som höjer sig ovan den österbottniska slätten. Tre tävlingar där alla deltagare belönas med ätbara, lokala produkter. Det väntar orienterarna i Kvarkenträffen 2019 – som också bjuder på en världspremiär.

Ellen Myrskog från IK Kronan i Tuckorskogen, finalterräng 2018. (Foto: Peter Sundelin)

Österbottens största årliga orienteringsäventyr startar i Ojaniemi-Hyyriä i Lillkyro, där Vaasan Suunnistajat arrangerar. Finalterrängen heter Haikne-Tuvmossen, med Malax IF som värd.
Däremellan ordnas en deltävling för första gången i Nykarleby, strax norr om kommungränsen till Vörå. Korsholmsföreningen IF Femman har tillsammans med IF Minken kartlagt ett intressant litet område i skärgårdsbyn Monå. Där väntar tre berg och intensiv orientering.

Samtidigt är Kvarkenträffen en njutning för hela familjen, med skärmskoj, motionsbanor och levande musik. I fjol gick samtliga tävlingar på vardagskvällar, vilket välkomnades i den enkät som gjordes efteråt. Tre medeldistanser har fortsatt gott stöd, medan intresset för sprint ökar.
Särskilt populära är Kvarkenträffens priser till alla deltagare – grönsaker, bärsaft och bröd som bjuds direkt efter målgång.

Vaasan Suunnistajats arrangörer välkomnar alla till Ojaniemi-Hyyriä onsdagen den 24 juli 2019. (Foto: Maritta Nurmi)

Välkomna på njutningsfulla upplevelser i skogarna intill världsarvet 24–26 juli.