header

Saara vann första kryssningen

SaaraMarikaJenny14
Saara Norrgrann var glittrande glad över andraplatsen i Kvarkenträffen i fjol, efter Marika Teini och före Jenny Patana. Nu är hon anmäld till årets tävlingar – och vann en kryssning i första utlottningen. (Foto: Atte Koskela)

Saara Norrgrann, landslagsdebutant och tvåa på Kvarkenträffen i fjol, var bland de första att anmäla sig till årets tävling. Det räntade i en värdefull present: en kryssning för två med skärgårdsbord på Wasa Express.

– Tack så mycket! Vilken trevlig överraskning!
– Det känns verkligen bra med en huvudvinst redan före start. Det bådar gott inför själva tävlingarna. Bara att fortsätta i samma stil, säger vinnaren i sommarens första utlottning.
Senast Saara Norrgrann kryssade över Kvarken var för snart tio år sen.
– Då var det FSO-läger i Sundsvall. Vi åt pizza på båten.
Nu väntar ett större fartyg, stående bord med lokala läckerheter – och:
– Jag vet precis vem jag ska ta med mig på kryssningen 😉 😉

Efter landslagsdebut i höstas och flera fina lopp i vår ser Saara fram emot både mästerskap och årets höjdpunkt i Österbotten:
– Kvarkenträffen är en av sommarens roligaste tävlingar. Tredagars med jaktstart är ett bra koncept. Dessutom brukar det alltid finnas bra orienterare på startlistan, så nivån är hög.
– Jag hoppas fler elitorienterare anmäler sig, eftersom tävlingarna håller hög kvalitet med utmanande och bra banor, bra priser och bra service. Verkligen värt ett försök att tävla om Konungens Ring. Ju fler topporienterare som deltar, desto mer utmanande och roligare blir det.

Saara Norrgrann har själv två inteckningar i Kvarkenträffens vandrande vinnarpris (2008 och 2010). I fjol var hon tvåa efter Marika Teini, som kom till tävlingarna från VM i Italien.
– Jag känner att jag lyft ytterligare en nivå i år. Formen är bra, men orienteringstekniken kan jag alltid bättra på.
Orienterarnas stundande stafetthögtid bjuder på en ny upplevelse för Närpesbördiga Saara, som har Paimion Rasti som klubbadress.
– Jag ska dela ut kartorna till Venla- och Jukoladeltagarna. Det blir annorlunda att följa tävlingen som arrangör. Välkommen till Pemar. Det blir fina tävlingar minsann! Och ta gärna en titt i Jukolashoppen där det är stor chans att du hittar något vackert 😉

Kvarkenträffen önskar Saara och alla andra orienterare en lyckosam helg. Och presenterar samtidigt ett par utlottningspriser till:
• Bland alla som anmäler sig senast 11 juli lottar vi ut ytterligare två kryssningar med Wasaline mellan Vasa och Umeå. Presentkorten gäller för två personer och inkluderar middag vid skärgårdsbuffén.