header

Kolnebacken bjöd på rolig men klurig orientering

Kvarkenträffens andra deltävling ordnades av Malax IF vid Kolnebackens skola. Den gamla sandåsen med otaliga sandgropar och täta skog bjöd på väldigt klurig orientering, som krävde både mod och tuffa tag för de snabbaste löparna. Den unika terrängen för Österbotten gillades av många, medan andra inte var lika förtjusta. Men överlag var det positiva kommentarer orienterarna kom med, för de flesta gillade den utmanande terrängen.

På herrsidan fortsatte Fredric Portin dominera, 1:30 före Tomi Närvä (Hiidenkiertäjät). Han gjorde ett kontrollerat lopp, förutom på långavståndet i slutet, där han höll på att tappa bort sig för en stund.
– Jag bestämde mig för att stanna upp ända tills jag får reda på var jag är, sa Portin. Det tog en liten stund, men sedan var han tillbaka och hittade kontrollen. Aapo Summanen (Helsingin Suunnistajat) blev rätt så snabbt ikapp sprungen av Portin, gjorde ett annat vägval på samma långavstånd och höll på att dra ifrån Portin, men han missade lite till följande kontroll och då var duon tillsammans igen. I mål blev det då 2 minuter skillnad mellan herrarna, så Summanen tog tredje platsen.

Jaktstarten imorgon blir intressant då Portin går ut i en trygg 4 minuters ledning, men där startar en trio på Heiska, Saari och Sorvisto inom en minut mellan varandra. Ska de kunna tillsammans hålla bättre fart än Portin i ledningen? Det ser vi imorgon i Saarenpää.

På damsidan blev det ändringar i täten då Kirsi Nurmi tog en överlägsen seger, 4:48 före Heini Wennman. Det betyder att Kirsi går ut 3:24 före Wennman imorgon i jaktstarten. Kampen om tredje platsen går mellan Tuomisto, Höstman och Peltomäki, ungefär 10 minuter efter Nurmi.

Resultat | Totala resultat
GPS-herrar
GPS-damer