header

Portin och Nurmi höll ut trots några missar

Kvarkenträffen förflyttade sig till Vähänkyrön Viestis skidstuga och Saarenpää skogarna i Lillkyro, Vasa. För huvudklasserna och juniorklasserna  var det jaktstart enligt ställningen i totalen. Det var lite blött på TC, men annars var vädret på gott humör med solsken.

I herrklassen startade Fredric Portin med en trygg ledning på över 4 minuter före trion Samu Heiska, Toni Saari och Juha Sorvisto. Trots små problem längs banan kunde Portin hålla ut med en god marginal före Toni Saari. Saari hade en jämn kamp med Heiska medan Sorvisto hann aldrig ikapp duon. Saari försökte flera gånger pressa ifrån, men gjorde små missar och så var de ihop igen. Med några kontroller kvar så lyckades han till slut lämna Heiska. Så den slutliga ställningen i mål blev Portin, Saari, Heiska.

I damklassen fick Kirsi Nurmi starta med en 3 minuters ledning före Heini Wennman. Nurmi gjorde en större bom på fjärde kontrollen, så det bara var en halv minut mellan damerna, men de var inte inom synhåll från varandra. Efter missen ökade Nurmi på farten och drog ifrån Wennman igen. Wennman igen hade inget bra flyt på idag och bommade en hel del. Så i mål var differansen över 4 minuter. Om tredje platsen var det en jämn kamp mellan Satu Tuomisto, Elli Peltomäki och Victoria Höstman. Av dem var det Tuomisto som drog det längre strået med ett bättre vägval till sista kontrollen och därmed blev den slutliga ställningen i mål Nurmi, Wennman, Tuomisto.

Konungens ringar har fått nya ägare för ett år framåt. Fredric Portin och Kirsi Nurmi tog sina första inteckningar i Kvarkenträffens vandringspris. Foto: Peter Sundelin

Resultat
GPS-herrar
GPS-damer