header

Fredagsfinal på Kvarkenträffen

Tre kvällstävlingar 11–13 juli 2018

Efter 47 år med lördagstävlingar backar Kvarkenträffen i almanackan. I år avgörs Österbottens största årliga orienteringsevenemang från onsdag till fredag, 11–13 juli. Alla tre tävlingar går på kvällstid, med start från klockan 18.

– Torsdags- och fredagskvällarna har länge lockat fler deltagare än lördagsfinalen som startat klockan 11, säger rutinerade tävlingsledaren Richard Strandberg i Malax IF.

Samtidigt får orienterarna möjlighet att delta i tre högklassiga arrangemang i rad kring den 63:e breddgraden, då Fin 5 avgörs i Lappo och Seinäjoki 15–20 juli och O-ringen vid Höga kusten, med Örnsköldsvik som centralort, 21–27 juli.

Majors, Lillkyro, Tuckur

Skådeplatser för Kvarkenträffen 11–13 juli är Majorsbacken i Malax, Vattentornsbacken i Lillkyro och Tuckur i Vörå, där de erkänt fina bergen intill Norrvalla fortsätter. Alla terrängområden har sparats för tävling under mer än ett decennium.

– Vi vill bjuda det bästa i våra marker, med bra kvalitet på kartor och banor, säger Viljam Grahn, som är banläggare för finalen i Vörå.

Över 900 deltagare

God stämning och lokala läckerheter till alla deltagare bidrog också till Kvarkenträffens rekordsiffror senaste sommar, då de tre tävlingarna sammanlagt lockade över 900 orienterare. Allt fler väljer motionsbanor, med anmälan på plats. De utökas i år med en lätt 2-kilometersbana.

Regerande mästare i huvudklasserna, med jaktstart och vandringspriserna Konungens Ringar är VM-deltagarna Kirsi Nurmi och Fredric Portin.

Varmt välkomna

Arrangörerna Malax IF, Vaasan Suunnistajat och IF Femman riktar ett varmt tack till alla deltagare och engagerade, med önskan om en god ny säsong: Välkomna till världsarvsbygden 11–13.7.2018.

 Preliminär inbjudan

 Terrängbeskrivningar

Informatör: Bengt Lillsjö, tel. +358(0)45 217 4199, e-post bengt.lillsjo(at)netikka.fi

VM-orienterarna Kirsi Nurmi och Fredric Portin var först i mål i Kvarkenträffen 2017. Sommaren 2018 flyttar finalen från lördag till fredag kväll. (Foto: Peter Sundelin)