header

Kvarkenträffen 2022: resultat och enkät

Tack alla deltagare, funktionär och samarbetsparter för lyckade tävlingar!

Ge gärna feedback här!

Resultat

Se alla resultat och jämför dina vägval i Rutthärveln via vår resultatsida.

Vinnare av Konungens Ringar 2022 – Kirsi Nurmi (SK Pohjantähti) och Fredric Portin (IF Brahe).

H21A prisplaceringar:

På den sista tävlingsdagen i herrarnas huvudklass startade Fredric Portin (Brahe) i en klar ledning och med en säker insats behöll han första platsen ända till målgången. Jonas Jern (PR) sprang som andra man in i skogen 8 minuter efter Portin. Jonas orienterade säkert och kom till mål som klar tvåa. Christian Kronberg (Femman) startade som tredje 1:21 efter Jonas, men Mikko Hölsö (VaajTe) och Miika Suominen (HS) kom förbi. Miika gjorde sin bästa insats på den sista dagen och förlorade bara med 20s mot Portin i deltävling 3. Antti Hakala (RaJu) startade endast 2s före Miika och tog 6. plats utan större problem.

PlaceringNamnFöreningDeltävling 1
tid (placering)
Deltävling 2Deltävling 3Totaltid
1.Fredric PortinBrahe 36:30 (1.)39:40 (1.) 42:14 (1.) 1:58:24
2.Jonas JernPR40:38 (3.)43:31 (3.) 43:06 (3.) 2:07:15
3.Mikko Hölsö VaajTe40:31 (2.)45:59 (6.)44:43 (4.)2:11:13
4.Miika SuominenHS44:12 (9.)45:21 (4.)42:34 (2.)2:12:07
5.Christian KronbergFemman42:09 (5.)43:21 (2.)47:03 (6.)2:12:33
6.Antti HakalaRaJu41:47 (4.)47:44 (8.) 48:32 (9.)2:18:03
Fotograf: Maritta Nurmi

D21A prisplaceringar

I damernas klass var Jenny Patana (HiKi) den snabbaste på den första dagen och Kirsi Nurmi (Pohjant) den andra. Inför den sista tävlingen var det bara 36 sekunds skillnad tll Kirsis fördel. Båda orienterade säkert, men Jenny kom ikapp Kirsi på halva banan. Därifrån fortsatte de tillsammans. Båda bommade på den nästsista kontrollen, men Kirsi var starkare i slutet och vann med några meters avstånd. Emma Stenbacka (NTNUI) fortsatte sina starka prestationer från de första dagarna och höll sin tredje plats utan problem. Anu Åkerman (HiKi) startade fjärde och gjorde inga större fel, men Päivi Autio (Hiisi) sprang starkt och hann ikapp henne, men Anu vann i slutet med 2s. Ung Olivia Hahn (OK77) placerade sig som sjätte, samma som förra året.

PlaceringNamnFöreningDeltävling 1
tid (placering)
Deltävling 2Deltävling 3Totaltid
1.Kirsi NurmiPohjant38:37 (3.)35:59 (1.)37:35 (2.)1:52:11
2.Jenny PatanaHiKi37:04 (1.)38:08 (2.)37:01 (1.)1:52:13
3.Emma StenbackaNTNUI37:53 (2.)41:02 (5.)40:16 (3.)1:59:11
4.Anu ÅkermanHiKi40:49 (5.)39:32 (3.)45:46 (9.)2:06:07
5.Päivi AutioHiisi39:58 (4.)43:11 (6.)43:00 (7.)2:06:09
6.Olivia HahnOK7742:50 (7.)39:43 (4.)47:23 (12.)2:09:56

Vällkommen igen nästa år!

Malax IF, Vaasan Suunnistajat & IF Femman

Välkommen till 51:a Kvarkenträffen 20-22.7.2022 i Naturvärldsarvets omgivning

Malax IF och Vaasan Suunnistajat arrangerar orienteringstävlingen Kvarkenträffen

Detta år erbjuder de tre deltävlingarna orienteringsutmaningar i naturvärldsarvet omgivningar i två tävlingscentraler, i Malax (Åminne folkpark) och Vasa (Långskärs fiskehamn). Tävlingarna ordnas kvällstid så det finns tid att bekanta sig med lokala sevärdheter under dagarna. Väderprognosen lovar soliga och varma dagar.

Totalt 426 orienterare är anmälda till årets tävlingar, från Torneå i norr till Helsingfors i söder, samt några till och med från Japan, Sverige och Norge. Åldersfördelningen på deltagarna är från 4 till 86 år. Mest deltagare är det i ungdomsklasserna och huvudklasserna.
Det här är inte det slutgiltiga deltagarantalet eftersom det varje dag även finns motionsbanor som man anmäler sig till på plats. Motionsbanorna löps i samma terräng som tävlingsbanorna.

Alla som deltar får varje dag ett pris vid målgång, en lokal delikatess. Tävlingsklasserna får pris enligt totala resultatet efter den sista deltävlingen.

Den tredje deltävlingen avgörs med jaktstart för klasserna HD16-21 där startordningen är enligt resultatet från de två första deltävlingarna. Först i mål den tredje dagen utses till vinnare.
En del av deltagarna förses med gps-sändare så att publiken både där hemma och på plats kan följa med tävlingens gång.

I damernas allmänna klass torde slutsegern stå mellan SK Pohjantähtis Kirsi Nurmi och Hiidenkiertäjäts Jenny Patana. De representerar icke-österbottniska föreningar men är bosatta i nejden. Båda två är erfarna representationsidrottare som garanterat gör resultat. Som utmanare finns åtminstone IF Femmans Julia Järveläinen och Olivia Hahn, OK77. Julia är mer av en sprintorienterare men farten finns nog också i skogen. Hahn, som i år fyller 18, utmanar med sin teknik de mer erfarna orienterarna.

I herrarnas allmänna klass tampas Fredric Portin, IF Brahe, Mikko Patana, Rasti-Jussit, Miika Suominen, Helsingin Suunnistajat och Emil Jansson, IF Brahe om segern. Portin utmanar fortfarande sina medtävlande trots att han inte längre satsar för fullt. Mikko Patana kör på med sin hårda uthållighetsbakgrund och hittar kontrollerna utan problem. Suominen utmanar med sin stigande form och Jansson är trots sin unga ålder på väg upp och utmanar i toppen.

Det blir spännande att se vem som i år tar hem Konungens ring. Det blir säkert också jämna kamper i övriga klasser. Kvarkenträffen erbjuder lämpliga utmaningar innan höstens mästerskapstävlingar. För att citera en erfaren orienterares ord: ”Den som kan orientera i kvarkenområdet kan orientera var som helst”.

Anu Tuomisto ser fram emot Jukola

Anu Tuomisto
Anu Tuomisto i sprint-FM 2022.

Anu Tuomisto vann Kvarkenträffen ifjol och har i år som sistaträckslöpare fört NTNUI till en 5:e plats i Tiomila och deltagit i världscuppens sprintveckoslut i Sverige. Hur är läget med henne då det är mindre än en vecka till Jukola?

Grattis till ett bra lopp i Tiomila! Hur kommenterar du ditt lopp där och hur har vårsäsongen gått i övrigt?

Vårsäsongen har haft både toppar och dalar, men som helhet har den varit positiv. Jag hade några riktigt bra lopp i Norge och Tiomila gick också väldigt bra. Det var också kul att få springa för första gången i världscupen, även om jag anser att jag är i bättre skogsform än sprintform för tillfället.

Snart är det Jukola, hur har förberedelserna gått och vad tror du om era möjligheter?

Förberedelserna har fått bra! NTNUI väntar med iver på Jukola och vi har ett bra lag. Jag tror att vi kan slåss om riktigt bra placeringar om alla lyckas göra prestera på en ok-nivå.

Vad är höstens huvudmål och när ser vi dig nästa gång i Kvarkenträffen?

På hösten och sommaren så är förutom Jukola EM-tävlingarna det stora målet. Om jag hålls frisk, hoppas jag kunna göra bra prestationer där (fast först måste jag förstås komma med i laget och det är ju inte ”bare-bare”). Jag är inte helt säker om jag deltar i Kvarkenträffen i år men förhoppningsvis! Jag tycker speciellt om att det är jaktstart den sista dagen. Det erbjuds få möjligheter att träna på jaktstarter!

Långskäret – en stor holme i Sundom skärgård

Deltävling 3: Långskäret, Vasa 22.7.2022

Berättare: Håkan Jäntti
Karta: Lantmäteriverket.

Långskäret som i dag hör till Vasa stad har en gång i tiden varit kringflutet av vatten. Nu finns en grusväg ända ut till en bra fiskehamn. Hamnen är viktig för fiskerinäringen i Sundom, och den är Vasas enda fiskehamn.
Fiskehamnen byggdes med statliga medel i mitten av sjuttiotalet. Nu använder 15–20 fiskare hamnen och de faciliteter som finns där. Förut var det svårt att ta sig till Långskäret, bäst gick det med båt. Från Sundom gick en dålig väg, men inte ända fram. Fågelvägen är det drygt 9 km till hamnen från vägkorsningen vid Söderfjärden – det runda åkerområdet där en meteorit slog ned för 520 miljoner år sedan.
På Långskäret fanns ändå åretruntboende. Det var skogvaktare som kunde bo här med sina familjer. De var anställda av Korsholms lantbruksskolor som hade ett stort skogsskifte på ön. Än syns resterna av en ståtlig bondstuga som stått här.

Sundomfiskarna hade länge sitt fiskeläge på en holme strax utanför Långskäret, men det var långt att transportera fångsten med båt till Vasa eller Kronvik.
På Långskäret fanns också fäbodar där en del Malaxbönder hade sina kor på sommaren. På våren fördes de längs en kostig på fastlandet, för att simma över på det smalaste stället. Sen kom mjölken i retur med roddbåt.
Den sydvästra och södra stranden på Långskäret ligger på Malaxsidan om kommungränsen. Var rån mellan Vasa och Malax ursprungligen gått tvistas det om än i dag. Det berättas om lantmätare som blivit mutade av markägare som ville flytta rån för egen vinning.En känd profil på Långskäret var ”Langskärs Manda” (1880–1970). Hon var en riktig krutkvinna som hade både kor och häst. Manda hann ha flera makar under sin livstid och det var endast den sista som överlevde henne.
Många historier florerar om hennes liv och leverne på Långskäret. Det var allmänt känt att den som behövde ”moscha” (hembränt) skulle besöka Manda.

Langskärs Manda med hund, hus och strand. (Fotograf: Okänd)

Livet var hårt för de som bodde på ön, och det var svårt att bedriva skogsbruk. Därför började man arbeta för en skogsbilväg och en bro över Penikarströmmen, som skulle förbinda Långskäret med vägen från Sundom.
I början av 1970-talet byggdes bron och en skogsbilväg på Långskäret.
Vägen byggdes inte ända fram till dagens fiskehamn utan stannade i en rondell några hundra meter
från stranden. Efter påtryckning från fiskarna och många fler fick man väg ända till hamnen några år senare.
Nu hyr Vasa stad ut båtplatser och i hamnen finns ett par från Tyskland som övervintrat i sin båt hela året. På sensommaren brukar man ordna ”Långskärsdansen” på ett flyttbart dansgolv. Den brukar vara populär bland båtfolk och villabor (= sommarstugfolk).

Långskärsdansen. (Foto: Sundom TV)

Kvarkenträffen har ordnats tidigare på Långskäret. 1974 stod IF Femman som arrangör. Orienteringskartan var i skala 1:20 000 och man hade kartbyte i huvudklassen.
Vaasan Suunnistajat ordande Kvarkenträffen 1991 och 1992 på område. När Vaasan Suunnistajat nu igen bjuder in till tävling ingår en del av Långskäret i Kvarkens världsarv, det område där landhöjningen syns tydligast i världen. Välkommen på en unik orienteringsupplevelse!

Karta ur Richard Strandbergs kartarkiv. Herrklassen M1 efter kartbytet.

Samu Heiskas vinter har gått bra i Spaniens värme

Kvarkenträffen närmar sig med stormsteg så vi tänkte det passar bra att kolla läget med fjolårets vinnare Samu Heiska.

Hur har vintern gått? Vi har hört att du spenderat mycket av den i Spanien.

Vintern har gått helt bra. Några månader i Spaniens värme gjorde gott, både för tekniken och konditionen.

Hur känns det inför TIomila? Har säsongen börjat enligt förväntningarna?

Säsongen har börjat helt okej. Formtoppen skall infinna sig först senare i sommar, så den allra högsta kapaciteten finns inte att tillgå riktigt ännu. I Tiomila är förväntningarna höga för laget har förberett sig bra och alla vill få till bra prestationer.

Vad är sommaren huvudmäl och när ser vi dig nästa gång i Kvarkenträffen?

I sommar är målet EM-tävlingarna i Estland, men innan dess är förstås granskningstävlingarna i juli viktiga, då de långt bestämmer vad som blir programmet för resten av sommaren. Så förhoppningsvis kommer jag inte kunna delta i Kvarkenträffen i år, men senast då nästa år ännu ivrigare.

Åminne – byn vid mynningen av Malax å

Deltävling 1 & 2: Åminne, Malax 20–21.7.2022

Berättare: Håkan Jäntti

Redan på 1500- och 1600-talet valde invånarna i Malax vägen längs den norra sidan av ån när de färdades med sin last till hamnen i Åminne. De åtföljdes av ”Åmis-ridaran”, pojkar som förde hem hästarna medan husbönderna fortsatte på handelsfärd.

Åmynningen. (Foto: Malax kommun/Börje Huhta)

Åminne by är tudelad på var sin sida om ån. På den södra sidan fanns en gång en stor såg och timmer flottades längs ån ända från Sarvijoki i Jurva. Därav kom det sig att flera flottare från de finska trakterna fann sig en hustru i Åminne.

Åminne ångsåg på 1950-talet. (Fotograf: Okänd)

På den norra sidan finns Åminneborg, en herrgård från 1700-talet. ”Borgen” har en mångskiftande historia. Under 1808–09 års krig var en rysk kosackskvadron förlagd i närheten. På 1860-talet inrättades en folkskola i huset. Efter att i nära 200 år ha varit en herrgård blev det ett bondehemman som gått i arv. Samtidigt har borgen hyrts ut, till exempel för bröllop och fester. Folkhälsan köpte Borgen år 1939 och startade bland annat en barnvårdarutbildning här. År 1965 köpte etnologen Ragna Ahlbäck och språkvetaren Olav Ahlbäck gården och flyttade in. Nu ägs den av antikvitetssamlaren Börje Herrgård.

Åminneborg år 2017. (Foto: Håkan Jäntti)

Malaxlimpan härstammar från Åminne. Det var Anna Malmberg, med bagare i släkten, som 1947–48 började baka och saluföra ”sössobröd” med namnet Malax Limpan. Limpan blev snabbt populär och hennes bror William tog småningom över och utvidgade verksamheten. Efter Williams bortgång fortsatte hans änka Mirjam ännu några år. År 2001 såldes Malax Limpan till Jorma Latvasalo som flyttade bageriet till Vasa.

Hamnen i Åminne har i alla tider varit central och viktig för bygden, kanske ännu viktigare i äldre tider när de mesta transporterna gick över vatten. Båthusen användes till att uppbevara fiskeredskap och båtar i.

Fiskare rengör en ryssja vid Fiskbryggan. (Foto: Håkan Jäntti)

Det är många år sedan det arrangerats någon större orienteringstävling i Åminne. Den tiden användes det mest grundkartor. Nedan en karta från en distriktstävling 1959, ur Ann-Maj Carlson-Wikströms kartarkiv, och resultat ur Vasabladet.

I dag har Åminne blivit en attraktion sommartid med Kvarkens båtmuseum, Åminne folkpark och Åminne stugby med restaurang. Nära intill finns kolonilotter för odling och en fin simstrand med hopptorn. Malax Hästförening har sin ridplan nära folkparken och vid stranden finns bränsleförsäljning och kiosk.

Åminne folkpark till vänster, Kvarkens båtmuseum till höger. (Foto: Börje Huhta)

Välkommen till Åminne!

Delar av texten är hämtad ur Lena Talvities bok ”Åminne, byn vid vägens ände”.

Kvarkenträffen 2021: resultat och enkät

Tack alla deltagare, arrangerare och samarbetsparter för lyckade tävlingar!

Resultat

Vinnare av Konungens Ringar 2021 – Anu Tuomisto (Norges Teknisk-naturvitenskapelige Universitets Idrettsforening) och Samu Heiska (Turun Metsänkävijät). Kuva: Maritta Nurmi

H21A prisplaceringar:

På den sista tävlingsdagen i herrarnas huvudklass startade Samu Heiska (TuMe) i en klar ledning och med en säker insats behöll han första platsen ända till målgången. Toni Saari (PR) for som andra man in i skogen, men bommade två minuter vid den första kontrollen och tappade då nästan hela försprånget som han fick dagen innan till de tre nästa: Jaakko Isolahti (KangSK), Ari-Pekka Joensuu (PR) och Jonas Jern (PR). Ingen av dessa tre lyckades ta sig förbi , utan det var slutligen Mikko Patana (HiKi) som p.g.a en mycket bra utförd orientering steg upp till andra plats.

PlaceringNamnFöreningDeltävling 1
tid (placering)
Deltävling 2Deltävling 3Totaltid
1.Samu HeiskaTuMe 40:53 (1.)43:48 (13.) 44:28 (4.) 2:09:09
2.Mikko PatanaHiKi50:34 (7.)41:17 (6.) 44:14 (3.) 2:16:05
3.Toni Saari PR48:16 (2.)39:57 (4.)47:54 (15.)2:16:07
4.Ari-Pekka JoensuuPR51:19 (9.)39:22 (2.)45:36 (9.)2:16:17
5.Otto GripenbergBrahe48:52 (5.)42:44 (10.)45:16 (6.)2:16:52
6.Jere SipponenPR48:44 (4.)42:37 (9.) 45:33 (8.)2:16:54
Fotograf: Maritta Nurmi

D21A prisplaceringar

I damernas klass var det Jenny Patana (HiKi) som startade med 2 minuters försprång. Den första delen av banan gick bra, men vid den 12:e kontrollen bommade hon fem minuter, vilket gjorde att Anu Tuomisto (NTNUI) som startat som andra kom upp i ledning. Vid den nästsista kontrollen missade Anu 2 minuter, medan Jenny kämpade för att få tillbaka sin ledning. Endast 10 sekunder skilde dessa åt och det var Anu som slutligen tog hem vinsten. Tredje i start var Anna Närhi (LS-37) som genom en säker orientering behöll sin position i tävlingen. Fjärde placeringen blev en tät kamp mellan två Rastikarhu: Suvi Simonsén och Tuija Kuusela. Måldomaren dömde att Suvi var snabbare över mållinjen och Tuija blev då femte med snabbaste löpning av sista dag. Även den sjätte placeringen blev mycket jämn och avgjordes på den sista kontrollen när Olivia Hahn (OK77) vann över Vaasan Suunnistajat Satu Tuomisto och Emma Stenbacka med endast tre och sex sekunder.

PlaceringNamnFöreningDeltävling 1
tid (placering)
Deltävling 2Deltävling 3Totaltid
1.Anu TuomistoNTNUI36:56 (2.)32:14 (3.)40:22 (2.)1:49:32
2.Jenny PatanaHiKi36:09 (1.)30:47 (1.)42:41 (5.)1:49:37
3.Anna NärhiLS-3738:57 (4.)33:15 (5.)40:27 (3.)1:52:39
4.Suvi SimonsénRasKa39:49 (6.)34:07 (7.)40:30 (4.)1:54:26
5.Tuija KuuselaRasKa41:50 (10.)32:44 (4.)39:53 (1.)1:54:27
6.Olivia HahnOK7741:00 (8.)33:31 (6.)42:59 (7.)1:57:30
Fotograf: Maritta Nurmi

Vällkommen igen nästa år!

IF Femman, Malax IF & Vaasan Suunnistajat

Vörås landmärke och utkikspost

Deltävling 1 – Vörå 21.7.2021
Berättare: Rasmus Tunis

Området kring Vörå skidcentrum har haft en central plats för Vöråborna under historiens lopp. Tack vare områdets höjd har man både kunnat använda den för att dra till sig uppmärksamhet och vidga vyerna.

På 1500-talet fungerade berget där hoppbacken nu står som en del i en kedja signaleldar som uppbådade allmogen att gå man ur huse då kriget stod för dörren. Berget kallades vid den tiden för Varamäki, vaktberget. Dess senare namn Dansanhällorna tyder på att berget också kallat till dans.

1918 hjälpte de dom vida vyerna möjligen till att Rökiö biblioteksförening efter ett friluftsmöte på platsen fick ihopsamlat 1000 mark till bokinköp, en dåtida rekordstor anskaffning av en förening.

I början av 1930-talet byggdes så den första hoppbacken på platsen av skyddskåren. 1941 klättrade J. J. Huldén upp i backen och skrev ner detta i Österbottnisk lustresa efter besöket:

Innan de susade vidare, klevo de upp till Idrottsföreningens skidbacke på Baggberget för att se Stor-Vörå i fågelperspektiv. Simon fortsatte:

– Här ser du Vörå rikt välsignade slätt. Inte ändlös och onyanserad som Sydösterbottens, utan väl tillskuren och stadigt omramad av massiva berg, vackert uppdelad i lagom stora bysamhällen med åkerfält, ängar och skogsdungar som marginaler till bebyggelsebilden.

Utsikt från skidbacken i Vörå. Bilden tagen från den första backen som byggdes i början av 1930-talet. Erik Hägglund, verksam 1920–1960. Fotot är från Svenska Litteratursällskapet i Finlands arkiv.

Hoppbacken som nu reser sig över tävlingscentrum är den tredje i ordningen, och byggdes 1976. Runt hoppbacken har det växt fram arenor för alla möjliga andra grenar. På så vis har de andra grenarna ändrat på orienterarnas arena, men då har man ju bara fått ta och rita om kartan en aning.

Den första orienteringskarta Bengt Tunis sprang på. Nuförtiden är detta område uppdelat i en orienteringskarta över Norrvalla och skidcentrum.

Kvarkenträffen för 50 år sen

På äventyr i Kärklax och Lotlax 1971

Minns du den första Kvarkenträffen 23–25.7.1971? Har du kartorna kvar?  Det har Stefan Lillandt, hängiven orienterare, kartritare, banläggare och skribent, som var 12 år och sju månader då den första tredagarstävlingen ordnades. Här delar han med sig av sina minnen – och de 50 år gamla kartorna.

Hej!

Här kommer kartor med mina lopp på banorna i H14 på den första Kvarkenträffen i Vöråskogarna. Alla tre tävlingar gick nära inpå varandra, i Lotlax och Kärklax, söder om riksväg 8 (där det sedan ordnades FM 1983).  Jag minns inte att det skulle ha regnat. Snarare kan det ha varit varmt, utan att jag direkt led av det på den tiden.

Det jag minns bäst från premiärtävlingarna är att vi var fyra juniorer från Tjöck IK som delade tält och bil, med min 18-årige bror Leif vid ratten. Vi övernattade sannolikt invid Kärklax ungdomslokal, där det var dans en av kvällarna.  Vi hade för länge sen gått och lagt oss, då något välte över vårt tält och jag trodde det skulle gå sönder. Leif var inte ens rädd, men för mig var det första kontakten med alkohol – det var någon som kommit snubblande i fyllan.  Vår yngre bror Harry var också med – och Carl-Erik Norrbutts, som vann sista etappen i H14.

För mig blev Kvarkenträffen ett surrogat för O-ringen som sex år äldre brodern Leif deltog i redan för andra eller tredje gången det där året. Så det var fullt allvar från min sida i Kvarkensammandraget åren 1972-75.  1974 vann jag ändå inte. Annars gick det väl ungefär vägen.  Men 1976 nöjde jag mig med två deltävlingar – och fick en sovsovsäck i Solf-tävlingen, som jag använde i decennier.  Men jag övernattade oftast utanför landskapet när Kvarkenträffen gick.  På 1990-talet var jag emellanåt på plats som tidningsreporter, medan jag på 2000-talet gjort en del inhopp även som tävlande – med varierande framgång.  – Jag tycker fortfarande inte om att förlora, må jag tillstå.
Med vänlig hälsning
Stefan Lillandt
Tweet
23.7.1971, Lotlax

23.7.1971, Lotlax

24.7.1971, Kärklax

24.7.1971, Kärklax

25.7.1971, Lotlax

25.7.1971, Lotlax

Stefan Lillandt 1986, då han ingick i IF Femmans elitgrupp.

Stefan Lillandt 1986, då han ingick i IF Femmans elitgrupp.

Vad minns du från Kvarkenträffens 50-åriga historia? Vill du dela kartor – och vägval – med oss andra?  Hör av dig till info@kvarkentrio.fi  – så bjuder vi fri dryck med tilltugg på jubileumstävlingarna

Foton, enkäten och skärmträffen

Ett stort tack till alla som deltagit eller varit med och ordnat tävlingen. Det blev många fina resultat.

De tre bästa placeringarna i huvudserien var:

H21A 5,86 km

   1.     Portin Fredric      PIF          38:01           
   2.     Istolahti Jaakko   KangSK    40:06    +02:05 
   3.     Hall Andreas        HiKi         40:37    +02:36

D21A 4,94 km

   1.    Kriikkula Johanna    RasKu      45:29           
   2.    Portin Laura            PIF          46:29    +01:00 
   3.    Autio Henna            RasKu      48:46    +03:17 

Kolla alla placeringar och mata in din rutt i rutthärveln härifrån: Startlistor & Resultat

Foton från tävlingen (fotograf Maritta Nurmi.) Foton får användas i sociala medier med gott omdöme, om man nämner fotografens namn samt och att bilderna inte används i kommersiellt syfte:

https://photos.app.goo.gl/XqtgwGntaWq9mDUz5

Vi skulle uppskatta om ni ännu tar er tid att ge feedback av tävlingen, så att vi kan kan förbättra oss inför nästa års jubileumstävling den 21-23.7 då Kvarkenträffen fyller 50 år!

Om du vill ta revansch eller om du inte kunde delta i tävlingen, har du chans att testa banan på skärmträffen nu på torsdag 23.7. Det är också möjligt att för första gången under detta Corona-år att ta tid med emit. Starten är mellan kl 17-19 och målgång öppet till kl 20.30. Anmälning och betalning sker helst via rastilippu.fi. Man kan också ännu hämta kartor från Cycli. Skärmarna finns kvar i skogen i en vecka.

Från och med augusti kommer vi att ha detta system varje vecka: skärmarna och emiten finns i skogen från kl 17, den sista starten är kl 19 och mål stänger kl 20.30. Skärmarna lämnas i skogen till föjande onsdagkväll. Obs! Vassors kvällsorientering den 30.7 – 5.8 genomförs ännu utan tidtagning.